ROCK!   – MARZI PLAYS JIMI HENDRIX saapuu Hamina Bastioniin lauantaina 12.8.2023 klo 19.00

Kitarasankareista suurin Marzi Nyman saapuu Haminaan superkokoonpanonsa kanssa. Lauteille astuvat Marzi Nyman, kitara ja laulu; Niko Kumpuvaara, harmonikka; Heikki Laine, basso sekä Anssi Nykänen, rummut.

Edessämme on rock-kokemus, joka voipi jäädä mieleen! Marzi ilmoitti vaatimattomasti; ”Vedämme Hamina Bastionissa ihan sata lasissa kaikki omat Jimi Hendrix-suosikkini, suurimmat hitit.” Innostunut Marzi Nyman jatkaa: ”Hendrixin musiikki jättää tilaa uusille tulkinnoille, ja tämän parempaa kokoonpanoa en osaa kuvitella tähän settiin. Nikon sähköisesti efektoitu midi-haitari jatkaa Jimin viitoittamaa tietä, ja Suomen kansallisrumpalin Anssi Nykäsen ja bassomestari Heikki Laineen räjähtävä energia ja vastustamaton groove ovat maailmanluokkaa!”

Marzi Nyman on kaikille musiikin raja-aidoille sokea kitaristi, säveltäjä ja multi-instrumentalisti.  Suuri yleisö muistaa hänet jo vuosituhannen vaihteesta Nylon Beatin ja Apulannan kitaristina tai sitten Pori Jazzin vuoden taitelijana 2003. Suurimpien TV-kanavien vakiokitaristina ja kapellimestarina Marzi vaikuttaa koko ajan, parhaillaan Yle:n Elämäni biisi-ohjelmassa. Hänen laajamuotoisista sävellyksistä voi nostaa esiin muun muassa juuri kantaesitetyn viulukonserton tai Lahden Urkuviikkojen tilauskonserton sähkökitaralle, jousikvartetille, alppitorvelle ja Harley-Davidson moottoripyörälle.  Elokuvamusiikin säveltäjänä häntä voi kuulla esimerkiksi elokuvassa Keisarikunta. Marzi Nyman on myös voittanut Teosto-palkinnon esikoislevystään ”Marzi”. Hän on Espoo Big Bandin kapellimestari ja Tapiola Sinfoniettan taiteellinen partneri.

Jimi Hendrix (1942-1970) on rockin suurin instrumentalisti kautta aikojen. Hänen vain neljä vuotta kestäneen, koko musiikkimaailmaa ravisuttaneen uran aikana syntyi Brittilistan Top Ten hitit; Hey Joe, Purple Haze ja Wind Cries Mary, sekä USAn listaykköseksi noussut albumi Electric Ladyland. Vuonna 1969 Woodstockissa Hendrix oli jo maailman parhaiten palkattu esiintyjä. Jimi Hendrix oli edelläkävijä, joka muutti sähkökitaran soiton kokonaan.

LIPUT:

 

 

 

Hamina Tattoo Logo    Hamina Bastioni -logo    Hamina Festival Town -logo

Pin It on Pinterest

Share This