Hamina Tattoo Festivaalin pääasia ja ehdoton kruunu ovat ainutlaatuiset marssishow’t Hamina Bastionissa. Parhaiden sotilassoittokuntien akrobaattiset kuviomarssiesitykset ja briljantti soitto kisaavat univormujen väriloiston kanssa Bastionin tapahtuma-areenalla.

Kahden tunnin värikkäässä ja vauhdikkaassa marssishowssa esiintyvät kaikki festivaalin sotilassoittokunnat yhdessä ja erikseen. 

Hamina Tattoon marssishow-esitysten pääareena on ainutlaatuinen Hamina Bastioni. Se antaa tapahtumalle arvoisensa puitteet ja tarjoaa yleisölle mieleenpainuvia elämyksiä lähes 300 vuotiaan linnoituksen vallien suojassa. Bastioni on katettu Euroopan suurimmalla kesäajan telttakatoksella, ja siellä on nousevat katsomot noin 2500 katsojalle. Bastioni-areenaa kiertää holvisto, jossa sijaitsevat ravintola- ja WC-tilat.

Marssishow`t juontaa Yleisradion toimittaja ja uutisankkuri Jussi-Pekka Rantanen. Perjantaina 15.7. juontajana toimii Mikael Konttinen. Perjantain Marssishow`n iltanäytöksen televisioi AlfaTV.

Showssa mukana Laulusolisti Angelika Klas, nokkahuiliguru, ylikersantti Eero Saunamäki, tanssikoreografi Roope Ryöppy miehistöineen, Kymenlaakson laulu, johtaa Kai Huopainen, Helsingin ratsastava poliisi ja Rakuunakillan ratsukot.

Hamina Bastionin holvistossa on mahdollisuus nauttia Hamina Tattoon ravintoloitsijan palveluista. Ravintoloitsijana toimii Pet Ravintolat oy, p. 044 369 9899,  myynti@petravintolat.fi 

Liput  60 € + toimitusmaksut, ovella 65€ (jos ei myyty loppuun ennakkoon)

Keskiviikko 13.7. klo 19.00 (vip-näytös), vain ennakkomyynnissä

Torstai 14.7. klo 14.00 ja 19.00

Perjantai 15.7. klo 14.00 ja 19.00

Lauantai 16.7. klo 14.00 ja 19.00

Marssishow klo 14, ennakkomyynti päättyy klo 11.00, ovimyynti alkaa 13.00

Marssishow klo 19, ennakkomyynti päättyy klo 16.00, ovimyynti alkaa 18.00

Lippuja myydään ovella, jos niitä ei ole myyty loppuun ennakkoon.

 

LIPUT MARSSISHOW

https://www.lippu.fi/artist/hamina-tattoo/hamina-tattoo-2022-marssishowt-3029036/

Vuoden 2022 marssishown seitsemän sotilassoittokuntaa ovat:

1. Skotlannin kuninkaallisen rykmentin säkkipilliorkesteri

– 2nd Battalion Royal Regiment of Scotland Pipes, Drums & Bugles Platoon. Skotlannin kuninkaallisten rykmenttien sotilaallista voimaa symboloivat ylämaan säkkipillit saapuvat nyt Haminaan. Eteemme marssii legendaarinen kokoonpano, jonka kautta skottilainen säkkipillin soitto on jo vuosisatoja levinnyt kautta maailman.

2. Alankomaiden kuninkaallisten maavoimien edustussoittokunta

– Military Band Johan Willem Friso
Kuningas Willem Alexanderin oma edustussoittokunta on Alankomaiden ykkösorkesteri. Se vastaa valtiollisten
seremonioiden musiikista Hollannissa ja kiertää maailmaa konsertoivana puhallinorkesterina esitellen eurooppalaisen puhallinmusiikin kehityssuuntia.

3. Laivaston soittokunta

-The Navy Band – Suomi ja Turku
Merivoimien edustussoittokunta on perustettu vuonna1919. Vuosittain suuri maailma kohtaa Laivaston soittokunnan kansainvälisesti televisioitavan Joulurauhan julistuksen kautta.

4. Saksan maavoimien vuoristojääkärisoittokunta

-Das Gebirgsmusikkops der Bundeswehr – Germany
Pikanttina erikoisuutena Haminaan saapuu Baijerista alppien musiikkiperinteitä pitkillä alppitorvillakin esittelevä Saksan maavoimien vuoristosoittokunta Garmisch-Partenkirchenistä.

5. Rakuunasoittokunta

– Dragoon Band – Finland
Haminan alueen ja koko Kaakkois-Suomen oma sotilassoittokunta edustaa ja vaalii 1600-luvulta saakka polveutuvia suomalaisen ratsuväen perinteitä.

6. Trinidad ja Tobagon puolustusvoimien steelpanorkesteri

– Trinidad and Tobago Defence Force Steel Orchestra
Eksotiikkaa Karibianmereltä. Maailman ainoa steelrumpuja soittava sotilassoittokunta esiintyy nyt toista kertaa Haminassa.

7. Puolustusvoimien varusmiessoittokunta

– The Conscript Band of The Finnish Defence Forces
Haminassa perustettu Puolustusvoimien varusmiessoittokunta ja kivääriryhmä edustavat asevelvollisuusjärjestelmämme korkeaa osaamista ja suoritustasoa.

Pin It on Pinterest

Share This