Ke 8.3.2023 klo 19.00
RUK:n maneesi, Hamina (Kadettikoulukatu 6, Hamina)

Kapellimestari Aliisa Neige Barrière
Hanna Rantala, sopraano

Helvi Leiviskä: Lapsifantasioja, op. 12
Edvard Grieg: Osia Peer Gyntista
Anna Clyne: Overflow
Laura Netzel: Sarja viululle ja jousiorkesterille
Jean Sibelius: Rakastava, op. 14
Lotta Wennäkoski: Nosztalgiaim

Kymi Sinfonietta konsertoi ensimmäistä kertaa Reserviupseerikoulun Maneesissa, Naistenpäivän konsertissaan 8.3.2023.

Kapellimestariksi saapuu nouseva kapellimestaritähti Aliisa Neige Barriére. Barriére aloitti kapellimestariopintonsa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa 2019 Sakari Oramon johdolla ja on jo assisteerannut muun muassa Esa-Pekka Salosta, Susanna Mälkkiä, Sakari Oramoa kuin Pekka Kuusistoa. Lukuisien suomalaisten sinfoniaorkesterivierailujen lisäksi hänet on myös kiinnitetty vuodesta 2021 tanskalaisen Århus Sinfonietan residenssikapellimestariksi kaksivuotiselle kaudelle.

Naistenpäivän kunniaksi kuulemme upeiden naissäveltäjien musiikkia eri aika- ja tyylikausilta. Konsertin kapellimestari, Aliisa Neige Barrièren avarakatseinen ja ennakkoluuloton suhtautumistapa musiikkiin heijastuu hänen luomiinsa konserttiohjelmiin.

Griegin ja Sibeliuksen sävelien rinnalla soivat suomalaisten naissäveltäjien uranuurtajan ja sinfonikon Helvi Leiviskän Lapsifantasioja, brittisäveltäjä ja GRAMMY-ehdokas Anna Clynen Overflow, suomalaissyntyisen ruotsalaisen säveltäjän Laura Netzelin sarja viululle ja jousiorkesterille sekä Lotta Wennäkosken Nosztalgiaim, jonka pohjana on kaksi unkarilaista kansanlaulua.

Kymi Sinfonietta sai kovin riemukkaan vastaanoton Haminassa heinäkuussa konsertoidessaan Hamina Tattoon avajaiskonsertissa 1400 kuulijalle yhdessä Rakuuna soittokunnan kanssa. ”Yhteistyö Haminan kanssa on alkanut hienosti. Toivottavasti synnytämme tässä säännöllisen yhteistyön mallia ja luomme myönteisiä elämyksiä Hamina seudulle”, sanoo Kymi Sinfonietan toimitusjohtaja Mikko Leppänen.

Naistenpäivän konsertin yleisö tekee hyväntekeväisyyttä kuunnellessaan musiikkia. Haminan kaupungin tapahtumatuotannon pääsymaksullisissa konserteissa pyritään tulevaisuudessa huomioimaan aina myös heikommassa asemassa olevia, kertoo Lassi Ikäheimo. Tämän ensimmäisen Naistenpäivän konsertin tuotto ohjataan Zonta International Haminan kerhon kautta naisten ja tyttöjen hyvän ja tasa-arvoisen elämän edistämiseen.

Konsertin järjestävät Haminan kaupunki/Tapahtumatuotanto, Kymi Sinfonietta, Puolustusvoimat/Reserviupseerikoulu, sekä Zonta Club of Hamina.

LIPUT:

Liput ennakkoon

www.lippu.fi/naistenpaivankonsertti
aikuinen 25€ + tilausmaksu (alk. 1,50€)
lapset alle 18v 15€ + tilausmaksu (alk. 1,50€)

Liput ovelta konserttipäivänä klo 18.00
30€ ja 20€

Lippuja voi ostaamyös  Zonta Club Of Hamina kerhon jäseniltä.

 

Pin It on Pinterest

Share This