Hamina Tattoo ja Haminan tapahtumatuotanto tuottaa ainutlaatuisia konsertteja vuonna 2023.

Nämä kolme superkonserttia ovat jo myynnissä:

Suomen kansallisooppera esittää Giuseppe Verdin Requiemin Hamina Bastionissa to 10.8.2023 klo 19.00.

Suomen kansallisoopperan orkesteri
Suomen kansallisoopperan kuoro
Helsingin filharmoninen kuoro

Yksi Suomen musiikkikesän 2023 ehdottomista kohokohdista tulee olemaan Suomen Kansallisoopperan orkesterin ja kuoron ensivierailu Haminaan.  Illan teoksena soi Giuseppe Verdin mestariteos Requiem, kapellimestarina Hannu Lintu ja solisteina sopraano Silja Aalto, mezzosopraano Maiju Vaahtoluoto, tenori Mika Pohjonen ja basso Matti Turunen.

Giuseppe Verdin ura näytti jo huipentuvan Aidaan 1871, mutta hän jatkoikin työtään ja eteni nerokkuudessaan yhä pidemmälle. Vuonna 1873 hän yhdisti kaiken osaamisensa ja oopperamusiikin parhaat tehokeinot uuteen musiikkiin. Syntyi väkevä mestariteos, jonka säveltäjämestari puki kirkollisen kaapuun ystävänsä, kansallisrunoilija Alessandro Manzonin muistoksi.
Requiem, sielunmessu oli syntynyt. Dramaattista Requiemia on nimitetty jopa Verdin parhaaksi oopperaksi, vaikkei se ooppera olekaan, mutta ei kyllä normaali sielunmessukaan.

LIPUT:

  • Ennakkoon www.lippu.fi/requiem-ooppera 25-45€
  • Ryhmäliput ostettavissa Tattoo-toimistolta. Otathan yhteyttä tattoo@hamina.fi. Pyörätuoliasiakas ja saattaja samalla lipulla.
  • Liput ovelta konserttipäivänä klo 17.30 30-50€

***************

MUISTOJEN BULEVARDI –konsertti kuullaan Hamina Bastionissa pe 11.8.2023 klo 19.00.

Kesto noin 2h sisältää väliajan.
Konsertissa on numeroimattomat paikat.

UMO Helsinki Jazz Orchestra
solisteina: Aili Ikonen & Sami Pitkämö
kapellimestarina: UMO:n taiteellinen johtaja Ed Partyka

Rakastetuimmat klassikot, ikivihreät iskelmät ja viihdemusiikin helmet Frank Sinatrasta Laila Kinnuseen ja Ella Fitzgeraldista Olavi Virtaan vievät Muistojen Bulevardi -konserttiyleisön ylelliselle aikamatkalle useille vuosikymmenille. Illan musiikiksi on valittu parhaita paloja Yle Radio 1:n suosituimmasta musiikkiohjelmasta Muistojen bulevardi. Orkesteriksi saapuu koko Euroopan briljantein big band, UMO Helsinki Jazz Orchestra, solisteinaan jazzin ja viihteen kirkkaimmat tähdet Aili Ikonen ja Sami Pitkämö.

LIPUT:

Aili Ikonen (s. 1982) on yksi Suomen valovoimaisimmista jazzlaulajista. Hän vaikuttaa oman soolouransa lisäksi myös lauluyhtye Rajattomassa. Häntä on kuultu lukuisten orkesterien kuten Radion Sinfoniaorkesterin, Umo Helsinki Jazz Orchestran, Turun Filharmonisen Orkesterin, Norrbotten Big Bandin, Tampere Filharmonian kuin Dallapénkin solistina. Aili Ikosen kuulasta ääntä on verrattu niin Laila Kinnuseen kuin Ella Fitzgeraldiin. Hän on julkaissut kolme sooloalbumia sekä useita eri yhtyeiden kanssa tehtyjä levyjä. Laulamisen lisäksi Ikonen on kuulijaa puhutteleva säveltäjä, joka myös sanoittaa omaa musiikkiaan. www.ailiikonen.fi

Sami Pitkämö (s. 1973) on monilahjakkuus, joka tunnetaan erityisen taidokkaana laulujana, tulkitsijana, mutta myös TV-kapellimestarina, säveltäjänä, sovittajana, ja äänilevyjen tuottajana. Hänen erityisen laajassa reprtuaarissaan versioituu kauniisti niin amerikkalainen kuin suomalainen laulukirjallisuus. Frank Sinatra -tulkkina hän on ylivoimaisin.
Sami Pitkämön oma orkesteri on toiminut muun muassa Tanssii tähtien kanssa -ohjelman yhtyeenä kaikki sen tuotantokaudet. Suvereenin osaajan tuotannosta löytyy myös ”Lauluja rakkaudesta ja vähän muustakin” -albumi UMOn kanssa. www.samipitkamo.com

UMO Helsinki Jazz Orchestra on suomalaisen jazzin kansainvälisesti tunnetuin lippulaiva. Se antaa vuosittain noin sata konserttia ja esitystä. Vuodesta 1975 alkaen UMO Helsinki on julkaissut yli 60 albumia ja esiintynyt eri puolilla maailmaa kirkkaimpien kansainvälisten jazztähtien kanssa. Orkesterin ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin. www.umohelsinki.fi

Ed Partyka (s. 1967) on yhdysvaltalaissyntyinen, lähes 30 vuotta Euroopassa asunut ja tällä hetkellä Itävallassa ja Suomessa vaikuttava orkesterinjohtaja, säveltäjä, sovittaja ja pasunisti. UMO Helsinki Jazz Orchestran taiteellinen johtaja ja pääkapellimestari hän on ollut vuodesta 2020 lähtien. Partyka on työskennellyt useiden keskeisten eurooppalaisten big bandien, kuten saksalaisten hr-Bigbandin ja NDR Bigbandin sekä Wienin ja Zurichin jazzorkesterien kanssa vierailevana kapellimestarina, suunnittelijana ja sovittajana. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. Bob Brookmeyerin, Carla Bleyn,Robben Fordin ja Sunrise Avenuen kanssa ja johtaa myös omaa orkesteriaan Ed Partyka Jazz Orchestraa. Hän toimii Grazin yliopiston jazzosaston johtajana ja opettaa säveltämistä Luzernin ammattikorkeakoulussa Sveitsissä. Ed Partyka tunnetaan korkealuokkaisena orkesterin harjoittajana ja orkesteriosaamisen kehittäjänä.

***************


ROCK!   – MARZI PLAYS JIMI HENDRIX tänä kesänä Hamina Bastionissa!

Kitarasankareista suurin Marzi Nyman saapuu Haminaan superkokoonpanonsa kanssa. Lauteille astuvat Marzi Nyman, kitara ja laulu; Niko Kumpuvaara harmonikka; Heikki Laine, basso sekä Anssi Nykänen rummut.  ROCK!   – MARZI PLAYS JIMI HENDRIX Hamina Bastionissa lauantaina 12.8.2023 klo 19.00. 

Edessämme on rock-kokemus, joka voipi jäädä mieleen! Marzi ilmoitti vaatimattomasti; ”Vedämme Hamina Bastionissa ihan sata lasissa kaikki omat Jimi Hendrix-suosikkini, suurimmat hitit.” Innostunut Marzi Nyman jatkaa: ”Hendrixin musiikki jättää tilaa uusille tulkinnoille, ja tämän parempaa kokoonpanoa en osaa kuvitella tähän settiin. Nikon sähköisesti efektoitu midi-haitari jatkaa Jimin viitoittamaa tietä, ja Suomen kansallisrumpalin Anssi Nykäsen ja bassomestari Heikki Laineen räjähtävä energia ja vastustamaton groove ovat maailmanluokkaa!”

Marzi Nyman on kaikille musiikin raja-aidoille sokea kitaristi, säveltäjä ja multi-instrumentalisti.  Suuri yleisö muistaa hänet jo vuosituhannen vaihteesta Nylon Beatin ja Apulannan kitaristina tai sitten Pori Jazzin vuoden taitelijana 2003. Suurimpien TV-kanavien vakiokitaristina ja kapellimestarina Marzi vaikuttaa koko ajan, parhaillaan Yle:n Elämäni biisi-ohjelmassa. Hänen laajamuotoisista sävellyksistä voi nostaa esiin muun muassa juuri kantaesitetyn viulukonserton tai Lahden Urkuviikkojen tilauskonserton sähkökitaralle, jousikvartetille, alppitorvelle ja Harley-Davidson moottoripyörälle.  Elokuvamusiikin säveltäjänä häntä voi kuulla esimerkiksi elokuvassa Keisarikunta. Marzi Nyman on myös voittanut Teosto-palkinnon esikoislevystään ”Marzi”. Hän on Espoo Big Bandin kapellimestari ja Tapiola Sinfoniettan taiteellinen partneri.

Jimi Hendrix (1942-1970) on rockin suurin instrumentalisti kautta aikojen. Hänen vain neljä vuotta kestäneen, koko musiikkimaailmaa ravisuttaneen uran aikana syntyi Brittilistan Top Ten hitit; Hey Joe, Purple Haze ja Wind Cries Mary, sekä USAn listaykköseksi noussut albumi Electric Ladyland. Vuonna 1969 Woodstockissa Hendrix oli jo maailman parhaiten palkattu esiintyjä. Jimi Hendrix oli edelläkävijä, joka muutti sähkökitaran soiton kokonaan.

LIPUT:

 

Pin It on Pinterest

Share This