Hamina Tattoo tuottaa ainutlaatuisia konsertteja vuonna 2023.

Nämä kolme superkonserttia ovat jo myynnissä:

Kymi Sinfonietan Naistenpäivän konsertti soi Haminassa, Reserviupseerikoulun Maneesissa ke 8.3.2023 klo 19.00.

Konsertin johtaa kovaa nousua kansainväliseen kärkeen tekevä Aliisa Neige Barrière ja solistina kuullaan tuttua ja kaunista ääntä niin Kansallisoopperan kuin Savonlinnan Oopperajuhlien lavalta, sopraano Hanna Rantalaa.

Kuuntelemalla lumoavaa konserttia teet samalla hyväntekeväisyyttä. Konsertin tuotto ohjataan naisten ja tyttöjen paremman elämän rakentamiseen Zonta Club of Haminan kautta.

LIPUT:

  • ennakkoon www.lippu.fi/naistenpaivankonsertti aikuinen 25€ + tilausmaksu (alk. 1,50€), lapset alle 18v. 15€ + tilausmaksu (alk. 1,50€)
  • ovelta konserttipäivänä klo 18.00 30€ ja 20€

Lippuja voi ostaa myös Zonta Club Of Haminan jäseniltä.

***************

Suomen kansallisooppera esittää Giuseppe Verdin Requiemin Hamina Bastionissa to 10.8.2023 klo 19.00.

Suomen kansallisoopperan orkesteri
Suomen kansallisoopperan kuoro
Helsingin filharmoninen kuoro

Yksi Suomen musiikkikesän 2023 ehdottomista kohokohdista tulee olemaan Suomen Kansallisoopperan orkesterin ja kuoron ensivierailu Haminaan.  Illan teoksena soi Giuseppe Verdin mestariteos Requiem, kapellimestarina Hannu Lintu ja solisteina sopraano Silja Aalto, mezzosopraano Maiju Vaahtoluoto, tenori Mika Pohjonen ja basso Matti Turunen.

Giuseppe Verdin ura näytti jo huipentuvan Aidaan 1871, mutta hän jatkoikin työtään ja eteni nerokkuudessaan yhä pidemmälle. Vuonna 1873 hän yhdisti kaiken osaamisensa ja oopperamusiikin parhaat tehokeinot uuteen musiikkiin. Syntyi väkevä mestariteos, jonka säveltäjämestari puki kirkollisen kaapuun ystävänsä, kansallisrunoilija Alessandro Manzonin muistoksi.
Requiem, sielunmessu oli syntynyt. Dramaattista Requiemia on nimitetty jopa Verdin parhaaksi oopperaksi, vaikkei se ooppera olekaan, mutta ei kyllä normaali sielunmessukaan.

LIPUT:

  • ennakkoon www.lippu.fi/requiem-ooppera 25-45€
  • Ryhmäliput ostettavissa Tattoo-toimistolta. Otathan yhteyttä tattoo@hamina.fi. Pyörätuoliasiakas ja saattaja samalla lipulla.
  • ovelta konserttipäivänä klo 18.00 30-50€

***************

MUISTOJEN BULEVARDI –konsertti kuullaan Hamina Bastionissa pe 11.8.2023 klo 19.00.

Kesto noin 2h sisältää väliajan.
Konsertissa on numeroimattomat paikat.

UMO Helsinki Jazz Orchestra
solisteina: Aili Ikonen & Sami Pitkämö
kapellimestarina: UMO:n taiteellinen johtaja Ed Partyka

Rakastetuimmat klassikot, ikivihreät iskelmät ja viihdemusiikin helmet Frank Sinatrasta Laila Kinnuseen ja Ella Fitzgeraldista Olavi Virtaan vievät Muistojen Bulevardi -konserttiyleisön ylelliselle aikamatkalle useille vuosikymmenille. Illan musiikiksi on valittu parhaita paloja Yle Radio 1:n suosituimmasta musiikkiohjelmasta Muistojen bulevardi. Orkesteriksi saapuu koko Euroopan briljantein big band, UMO Helsinki Jazz Orchestra, solisteinaan jazzin ja viihteen kirkkaimmat tähdet Aili Ikonen ja Sami Pitkämö.

Lipunmyynti alkaa torstaina 12.1.2023 klo 9.00

LIPUT:
Ennakko 30€ + tilausmaksut 1,50€ (www.lippu.fi)
Liput ovelta konserttipäivänä klo 18.00
hintaan 35€
***************

Aili Ikonen (s. 1982) on yksi Suomen valovoimaisimmista jazzlaulajista. Hän vaikuttaa oman soolouransa lisäksi myös lauluyhtye Rajattomassa. Häntä on kuultu lukuisten orkesterien kuten Radion Sinfoniaorkesterin, Umo Helsinki Jazz Orchestran, Turun Filharmonisen Orkesterin, Norrbotten Big Bandin, Tampere Filharmonian kuin Dallapénkin solistina. Aili Ikosen kuulasta ääntä on verrattu niin Laila Kinnuseen kuin Ella Fitzgeraldiin. Hän on julkaissut kolme sooloalbumia sekä useita eri yhtyeiden kanssa tehtyjä levyjä. Laulamisen lisäksi Ikonen on kuulijaa puhutteleva säveltäjä, joka myös sanoittaa omaa musiikkiaan. www.ailiikonen.fi

Sami Pitkämö (s. 1973) on monilahjakkuus, joka tunnetaan erityisen taidokkaana laulujana, tulkitsijana, mutta myös TV-kapellimestarina, säveltäjänä, sovittajana, ja äänilevyjen tuottajana. Hänen erityisen laajassa reprtuaarissaan versioituu kauniisti niin amerikkalainen kuin suomalainen laulukirjallisuus. Frank Sinatra -tulkkina hän on ylivoimaisin.
Sami Pitkämön oma orkesteri on toiminut muun muassa Tanssii tähtien kanssa -ohjelman yhtyeenä kaikki sen tuotantokaudet. Suvereenin osaajan tuotannosta löytyy myös ”Lauluja rakkaudesta ja vähän muustakin” -albumi UMOn kanssa. www.samipitkamo.com

UMO Helsinki Jazz Orchestra on suomalaisen jazzin kansainvälisesti tunnetuin lippulaiva. Se antaa vuosittain noin sata konserttia ja esitystä. Vuodesta 1975 alkaen UMO Helsinki on julkaissut yli 60 albumia ja esiintynyt eri puolilla maailmaa kirkkaimpien kansainvälisten jazztähtien kanssa. Orkesterin ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin. www.umohelsinki.fi

Ed Partyka (s. 1967) on yhdysvaltalaissyntyinen, lähes 30 vuotta Euroopassa asunut ja tällä hetkellä Itävallassa ja Suomessa vaikuttava orkesterinjohtaja, säveltäjä, sovittaja ja pasunisti. UMO Helsinki Jazz Orchestran taiteellinen johtaja ja pääkapellimestari hän on ollut vuodesta 2020 lähtien. Partyka on työskennellyt useiden keskeisten eurooppalaisten big bandien, kuten saksalaisten hr-Bigbandin ja NDR Bigbandin sekä Wienin ja Zurichin jazzorkesterien kanssa vierailevana kapellimestarina, suunnittelijana ja sovittajana. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. Bob Brookmeyerin, Carla Bleyn,Robben Fordin ja Sunrise Avenuen kanssa ja johtaa myös omaa orkesteriaan Ed Partyka Jazz Orchestraa. Hän toimii Grazin yliopiston jazzosaston johtajana ja opettaa säveltämistä Luzernin ammattikorkeakoulussa Sveitsissä. Ed Partyka tunnetaan korkealuokkaisena orkesterin harjoittajana ja orkesteriosaamisen kehittäjänä.

Pin It on Pinterest

Share This