NAISTENPÄIVÄN KONSERTTI

NAISTENPÄIVÄN KONSERTTI
Ke 8.3.2023 klo 19.00
RUK:n maneesi, Hamina (Kadettikoulukatu 6, Hamina)

Kapellimestari Aliisa Neige Barrière
Hanna Rantala, sopraano

Helvi Leiviskä: Lapsifantasioja, op. 12
Edvard Grieg: Osia Peer Gyntista
Anna Clyne: Overflow
Laura Netzel: Sarja viululle ja jousiorkesterille
Jean Sibelius: Rakastava, op. 14
Lotta Wennäkoski: Nosztalgiaim

Kymi Sinfonietta konsertoi ensimmäistä kertaa Reserviupseerikoulun Maneesissa, Naistenpäivän konsertissaan 8.3.2023.

Naistenpäivän konsertin yleisö tekee hyväntekeväisyyttä kuunnellessaan musiikkia. Haminan kaupungin tapahtumatuotannon pääsymaksullisissa konserteissa pyritään tulevaisuudessa huomioimaan aina myös heikommassa asemassa olevia, kertoo Lassi Ikäheimo. Tämän ensimmäisen Naistenpäivän konsertin tuotto ohjataan Zonta International Haminan kerhon kautta naisten ja tyttöjen hyvän ja tasa-arvoisen elämän edistämiseen.

Konsertin järjestävät Haminan kaupunki/Tapahtumatuotanto, Kymi Sinfonietta, Puolustusvoimat/Reserviupseerikoulu, sekä Zonta Club of Hamina.

LIPUT:

Liput Naistenpäivän konserttiin on jo myynnissä.
Lippuja voi ostaa Lippupisteestä, Lippu.fi, sekä Zonta Club Of Hamina kerhon jäseniltä.

Liput ennakkoon
www.lippu.fi/naistenpaivankonsertti
aikuinen 25€ + tilausmaksu (alk. 1,50€)
lapset alle 18v 15€ + tilausmaksu (alk. 1,50€)

Liput ovelta konserttipäivänä klo 18.00
30€ ja 20€

**************************************

SUOMEN KANSALLISOOPPERA: REQUIEM – GIUSEPPE VERDI

GIUSEPPE VERDI – REQUIEM
To 10.8.2023 klo 19.00

Hamina Bastioni (Raatihuoneenkatu 12, Hamina)
Kesto noin 1,5h
Ei väliaikaa


kapellimestari Hannu Lintu
sopraano Silja Aalto
mezzosopraano  Maiju Vaahtoluoto
tenori Mika Pohjonen
basso Matti Turunen

Suomen kansallisoopperan orkesteri
Suomen kansallisoopperan kuoro
Helsingin filharmoninen kuoro

Tässä väliajattomassa, noin 1h 20 min – 1h 30 min kestoisessa konsertissa soi Giuseppe Verdin mestariteos Requiem, joka esitetään oopperan suuren orkesterin ja kuoron, sekä neljän laulusolistin toimesta.

Yksi Suomen musiikkikesän 2023 ehdottomista kohokohdista tulee olemaan Suomen Kansallisoopperan vierailukonsertti Hamina Bastionissa. Konserttipaikkana on vuonna 1810 valmistunut Haminan linnoituksen kruunu. Hamina Bastionissa yleisön silmien edessä kaareutuu 240 metrin pituinen, 58 holvin kokonaisuus. Tästä arkkitehtonisesta monumentista syntyi ainutlaatuinen konserttipaikka vuonna 1998 jopa 5000 konserttivieraalle, kun Roy Mänttäri suunnitteli paikalle Euroopan suurimman telttakatoksen, jonka akustiikka hakee vertaistaan. Haminan kaupunki ja Suomen Kansallisooppera haluavat, että tämä konserttielämys mahdollistuu mahdollisimman monelle. Haminan konsertin lippujen hinnat ovatkin 25-45 euroa ja lippuja myydään noin 1300 kappaletta.

LIPUT:

Liput ennakkoon
www.lippu.fi/requiem-ooppera
Hinnat 25-45€

Ryhmäliput ostettavissa Tattoo-toimistolta. Otathan yhteyttä tattoo@hamina.fi .
Pyörätuoliasiakas ja saattaja samalla lipulla.

Liput ovelta konserttipäivänä klo 18.00
30-50 €

MUISTOJEN BULEVARDI –konsertti
Hamina Bastionissa perjantaina 11.8.2023 klo 19.00

Muistojen Bulevardi –konsertti

Perjantaina 11.8.2023 klo 19.00
Hamina Bastioni (Raatihuoneenkatu 12, Hamina)
Kesto noin 2h sisältää väliajan

UMO Helsinki Jazz Orchestra
solisteina: Aili Ikonen & Sami Pitkämö
kapellimestarina: UMO:n taiteellinen johtaja Ed Partyka

Rakastetuimmat klassikot, ikivihreät iskelmät ja viihdemusiikin helmet Frank Sinatrasta Laila Kinnuseen ja Ella Fitzgeraldista Olavi Virtaan vievät Muistojen Bulevardi -konserttiyleisön ylelliselle aikamatkalle useille vuosikymmenille. Illan musiikiksi on valittu parhaita paloja Yle Radio 1:n suosituimmasta musiikkiohjelmasta Muistojen bulevardi. Orkesteriksi saapuu koko Euroopan briljantein big band, UMO Helsinki Jazz Orchestra, solisteinaan jazzin ja viihteen kirkkaimmat tähdet Aili Ikonen ja Sami Pitkämö.

Lipunmyynti alkaa torstaina 12.1.2023 klo 9.00

LIPUT:
Ennakko 30€ + tilausmaksut 1,50€ (www.lippu.fi)
Liput ovelta konserttipäivänä klo 18.00
hintaan 35€
***************

 

 

Aili Ikonen (s. 1982) on yksi Suomen valovoimaisimmista jazzlaulajista. Hän vaikuttaa oman soolouransa lisäksi myös lauluyhtye Rajattomassa. Häntä on kuultu lukuisten orkesterien kuten Radion Sinfoniaorkesterin, Umo Helsinki Jazz Orchestran, Turun Filharmonisen Orkesterin, Norrbotten Big Bandin, Tampere Filharmonian kuin Dallapénkin solistina. Aili Ikosen kuulasta ääntä on verrattu niin Laila Kinnuseen kuin Ella Fitzgeraldiin. Hän on julkaissut kolme sooloalbumia sekä useita eri yhtyeiden kanssa tehtyjä levyjä. Laulamisen lisäksi Ikonen on kuulijaa puhutteleva säveltäjä, joka myös sanoittaa omaa musiikkiaan. www.ailiikonen.fi

Sami Pitkämö (s. 1973) on monilahjakkuus, joka tunnetaan erityisen taidokkaana laulujana, tulkitsijana, mutta myös TV-kapellimestarina, säveltäjänä, sovittajana, ja äänilevyjen tuottajana. Hänen erityisen laajassa reprtuaarissaan versioituu kauniisti niin amerikkalainen kuin suomalainen laulukirjallisuus. Frank Sinatra -tulkkina hän on ylivoimaisin.
Sami Pitkämön oma orkesteri on toiminut muun muassa Tanssii tähtien kanssa -ohjelman yhtyeenä kaikki sen tuotantokaudet. Suvereenin osaajan tuotannosta löytyy myös ”Lauluja rakkaudesta ja vähän muustakin” -albumi UMOn kanssa. www.samipitkamo.com

UMO Helsinki Jazz Orchestra on suomalaisen jazzin kansainvälisesti tunnetuin lippulaiva. Se antaa vuosittain noin sata konserttia ja esitystä. Vuodesta 1975 alkaen UMO Helsinki on julkaissut yli 60 albumia ja esiintynyt eri puolilla maailmaa kirkkaimpien kansainvälisten jazztähtien kanssa. Orkesterin ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin. www.umohelsinki.fi

Ed Partyka (s. 1967) on yhdysvaltalaissyntyinen, lähes 30 vuotta Euroopassa asunut ja tällä hetkellä Itävallassa ja Suomessa vaikuttava orkesterinjohtaja, säveltäjä, sovittaja ja pasunisti. UMO Helsinki Jazz Orchestran taiteellinen johtaja ja pääkapellimestari hän on ollut vuodesta 2020 lähtien. Partyka on työskennellyt useiden keskeisten eurooppalaisten big bandien, kuten saksalaisten hr-Bigbandin ja NDR Bigbandin sekä Wienin ja Zurichin jazzorkesterien kanssa vierailevana kapellimestarina, suunnittelijana ja sovittajana. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. Bob Brookmeyerin, Carla Bleyn,Robben Fordin ja Sunrise Avenuen kanssa ja johtaa myös omaa orkesteriaan Ed Partyka Jazz Orchestraa. Hän toimii Grazin yliopiston jazzosaston johtajana ja opettaa säveltämistä Luzernin ammattikorkeakoulussa Sveitsissä. Ed Partyka tunnetaan korkealuokkaisena orkesterin harjoittajana ja orkesteriosaamisen kehittäjänä.

Pin It on Pinterest

Share This