Den internationella militärmusikfestivalen Hamina Tattoo ordnas nu för första gången i mitten av juli. Världens bästa musikkårer anländer då till Finland och Fredrikshamn som officiella representanter för sina respektive länder

Betydande uppträdande gäster har redan bekräftat sitt deltagande i festivalprogrammet, såsom de holländska kungliga landstyrkornas representationsmusikkårer samt den tyska arméorkestern från Garmisch-Partenkirchen, vilken som sin specialitet värnar om de alpina musiktraditionerna.Finlands försvarsmakt deltar under sommaren 2022 i evenemanget med Flottans musikkår från Åbo, Dragonmusikkåren från Villmanstrand, samt Försvarsmaktens värnpliktsmusikkår med säte i Parola. Listan med uppträdanden kompletteras hela tiden.

Under den två timmar långa färgglada och fartfyllda marschshowen uppträder festivalens samtligamilitäorkestrar tillsammans och var för sig.

Som huvudarena för Hamina Tattos marschshower fungerar den unika Hamina Bastion. Den erbjuder evenemanget en värdig inramning, och publikenminnesvärda upplevelser, i skyddet den nästan 300 år gamla fästningens vallar. Bastion täcks sommartid av Europas största tälttak, och har uppåtgående läktare för cirka 2 500 åskådare. Bastion-arenan är omgiven av valv som inhyser restaurang och WC-utrymmen.

I Hamina Bastions valv har man möjlighet att ta del avHamina Tattoos restaurangtjänster. Som restauratör fungerar Pet Ravintolat Oy, tfn 044 369 9899, myynti@petravintolat.fi 

Biljetter 60 € + leveransavgift, vid dörren 65€ (förutsatt att biljetterna inte har sålt slut)

Onsdag 13.7. kl. 19.00 (vip-föreställning)
Torsdag14.7. kl. 14.00 och 19.00
Fredag 15.7. kl. 14.00 och 19.00
Lördag 16.7. kl. 14.00 och 19.00


BILJETTER
MARSCHSHOW
https://www.lippu.fi/artist/hamina-tattoo/hamina-tattoo-2022-marssishow

De sju militärbanden i 2022 är:

Skotska kungliga regementets säckpipsorkester

-2nd Battalion Royal Regiment of Scotland Pipes, Drums & Bugles Platoon – Great Britain

Höglandssäckpiporna, som symboliserar den militära makten hos det kungliga regementet i Skottland, anländer nu till Fredrikshamn. Vi får uppleva en legendarisk ensemble, genom vilken den skotska säckpipans läte har spritt sig över världen i århundraden.

Kungliga nederländska arméns representationsmusikkår

-Military Band Johan Willem Friso

Kung Willem Alexanders egen representationsmusikkår är Nederländernas främsta orkester. Den svarar för musiken vid statliga ceremonier i Nederländerna och turnerar världen runt som uppträdande blåsorkester som presenterar trenderna inom europeisk blåsmusik.

Flottans musikkår

-The Navy Band – Finland och Åbo

Marinens representationsorkester grundades år 1919. Den stora världen får årligen höra Flottans musikkår genom det internationellt TV-sända Utlysandet av julfreden.

Tysklands alpina armés musikkår

-Das Gebirgsmusikkops der Bundeswehr – Tyskland

En specialitet i Fredrikshamn utgör den Tysklands alpina armés musikkår från Bayern, som presenterar de bayerska alpina musiktraditionerna även med hjälp av långa alphorn.

Dragonmusikkåren

-Dragoon Band – Finland

Fredrikshamns och hela sydöstra Finlands egna militärmusikkår  representerar och värnar om den finska kavalleribrigadens traditioner allt ifrån 1600-talet.

Trinidad och Tobagos försvarsmakters steelpan-orkester

 –Trinidad and Tobago Defence Force Steel Orchestra

Exotik från Karibien. Världens enda militärmusikkår som spelar ståltrummor uppträder för andra gången i Fredrikshamn.

Försvarsmaktens värnpliktsmusikkår

-The Conscript Band of The Finnish Defence Forces

Försvarsmaktens värnpliktsmusikkår och gevärsexercisgrupp representerar den höga kompetensen och prestandan hos vårt värnpliktssystem.Utöver dessa skulle det finnas några fler band, men jag har inte fått texten på finska än.

 

Pin It on Pinterest

Share This