Hamina Tattoo – BASTION JAZZ
Wanha Veteraani, Kadettikoulunkatu 7

Finländsk toppjazz presenteras i njutbara portioner på en arena som skapas Fredsbevaringscentretsinnergård. Konsertupplevelsernas längd är ca 1 timme 20 minuter, och avnjuts utan pauser under ettstort tälttak, med utmärkt barservering. Konserterna börjar varje kväll kl. 21.30. 

Tisdag 12.7.2022 kl. 21.30

Verneri Pohjola Quartet

Hamina Tattoos konsertserie Bastion Jazz inleds av den mästerliga trumpetaren och en av de mest kreativa och originella jazzmusikerna i Europa. Verneri har förärats två jazz-Emma, Yrjöpriset och hans framgångsrika album har fått fem stjärnor över hela Europa.

https://www.verneripohjola.com

Onsdag 13.7.2022 kl. 21.30

Nina Mya 

Sångerskan och kompositören Nina Mya är en sann brobyggare mellan 50- och 60-talets amerikanskajazztraditioner, afroamerikansk gospel och modern jazzsång. Hennes vackra och allomfattande, akrobatiska röst lämnar ingen kall. Hennes kompositioner känns som om de alltid har existerat, och är klassiker redanfrån födseln.

Torsdag 14.7.2022 kl. 21.30

Severi Pyysalo – Jukkis Uotila Group

Den här kvällen samlar de bästa bitarna från Severi Pyysalos och Jukkis Uotilas omfattande kompositionsproduktion under cirka 40 års tid. ”Det är möjligt att en och annan jazzstandard slinker in”, menarSeveri. Spelningen i Fredrikshamn kan säkert bäst beskrivas som en energiladdning med hög intensitet. Den stigande stjärnbasisten Filemon von Numers göräven sin debut i denna toppsammansättning.

Severi Pyysalo

Fredag 15.7.2022 kl. 21.30

Maja Mannila Trio

Den unga sångerskan, pianisten och kompositören Maja Mannila, som redan har fått internationelluppmärksamhet, höjer stämningen inför veckoslutet.Hennes kompositioner är en elegant blandning av r’n’b, soul, jazz och gospel. Kvällen bjuder på musikalisk fröjd för hela slanten!

http://jazzfinland.fi/yhtye/maja-mannila-trio/biografia

Lördag 16.7.2022, kl. 21.30

Olli Soikkeli Trio

Olli Soikkeli, som har vuxit upp i Nurmes vid sjön Pielinen och idag bor i New York, räknas till en av världens mest respekterade zigenarjazzgitarrister. Han besöker Fredrikshamn tillsammans med den Grammis-belönade pianisten Marian Petrescu och basisten Teemu Åkerblom. Spelningen bjuder på djupa tolkningar och virtuosiskt musicerande.

Förköpsbiljetter 25 € + leveransavgift, vid dörren 30 €
Åldersgräns K-18


BILJETTER TILL BASTION JAZZ
https://www.lippu.fi/eventseries/name-3029718

Pin It on Pinterest

Share This